Vuosi 2017 alkaa olla lukotettu ja taputeltu. On aika katsoa hieman taaksepäin ja miettiä mitä oikein tulikaan tehtyä. Seuraavassa luomme katsauksen muutamiin monista hienoista hetkistä kuluneena vuonna. Ensinnäkin uusia vyöarvoja suoritettiin. Janne Kaunismäki ja Niko Kyösti saivat Hapkidon kolmannen asteen mustan vyön ja Mikko Salokorpi suoritti vaativan ensimmäisen asteen mustan vyön kokeen Porissa kesäleirillä. Saimme seuroihimme myös monta uutta ylempää ja alempaa sinistä vyötä.
 
 
   
Hapkidon kilpailurintamalla Tampereen seura palasi parin vuoden tauon jälkeen SM-mitalikantaan. Laura Karppinen nappasi naisten avoimessa sarjassa pystyottelussa kultaa ja mattopainissa hopeaa. Parkanon Hapkido-seuraa edustava kokenut kilpailija Ville Toivonen, joka tunnetaan jyräävästä ottelutyylistään, sijoittui miesten yli 80-kiloisten sarjassa hopealle. Arno Karppinen Tampereelta taisteli itselleen pronssia miesten pystyottelun alle 80-kiloisten sarjassa. Finaalissa vastaan asettunut alun perin parkanolainen, mutta nykyään Rajamäen seuraa edustava Sami Heikkilä oli finaalissa Villelle vielä liian kova luu.
 
Hapkidon Finnish Openin puolella saavutettiin myös tamperelaismenestystä, kun Jori Karppinen sijoittui korkeuspotkuissa ensikisoissaan hienosti hopealle. 
 
 
 
Alfred Kokkonen edusti seuraamme kombatanissa ja sijoittui pronssille lajin kotimaassa Filippiineillä järjestetyissä kilpailuissa. Kotoisammissa maisemissa Porissa järjestetyissä kisoissa Affe sijoittui syksyllä hopealle.
 
Affe ja muu Suomen joukkue Manilassa Filippiineillä huhtikuussa 2017.
 
Leiririntamalla toiminta oli aiempien vuosien tapaan aktiivista. Osallistuimme leireille niin kotimaassa kuin ulkomailla ja järjestimme leirejä sekä suomalaisten että ulkomaisten ohjaajien voimin. Maaliskuussa vieraanamme oli italialainen Claudio Alfarano, jonka leiri herätti suurta mielenkiintoa suomalaisessa kamppailuskenessä ja osallistujia leirillä oli hieman yli neljäkymmentä. Parkanon perinteisellä helatorstaileirillä meillä oli jälleen kerran vieraana kotimainen huippuopettaja. Tällä kertaa tutustuimme Defendon tekniikkaan Petteri Kantolan johdolla. Alkusyksyyn sijoittui tietenkin isännöimämme Parkanon FMA -festivaali, jossa harjoiteltiin neljä päivää painottaen erityisesti asetekniikkaan. Opettajina toimivat Saksasta vieraiksemme saapuneet Holger Wipfler ja Christian Metzner, sekä Tommi Ylirönni. Hienon leirivuoden kruunasi vielä Tampereella järjestetty Hapkido-leiri, jossa harjoiteltiin heittotekniikoita lajin suomalaisen huippuopettajan Tapio Heikkilän johdolla.
 
Claudion leirillä Tampereella maaliskuussa 2017.
 
 
Parkanon helatorstaileirillä toukokuussa.
 
Parkano FMA Festivalin tunnelmissa syksyllä.
 
Porin Harmaata Pantteria oltiin tultu katsomaan kauempaakin.
 
 
Voisi luulla että näin hienosta vuodesta olisi hankala parantaa, mutta varokaa vain! Vuonna 2018 tulee tapahtumaan paljon kaikilla rintamilla.
 
Kiitos vuodesta 2017.